ÖRESUND

Hej och välkommen till Happypedia – ett träningsarkiv för lyckan!

Här hittar du material från genomförda och pågående träningar samt lite tips och förslag från oss, som du använder (eller inte) på ett sätt som känns bra och relevant för dig!

Har du några funderingar kan du höra av dig till Sofia Ekerlund, intern kontaktperson för Happy Economy programmet eller skicka oss ett mail på info@happyeconomy.se om det är mer allmänna frågor eller feedback.
 

Lyckan är personlig och det är bara du som vet vad som är rätt för dig!

Är du ny medarbetare? —>  klicka här!

HAPPYPEDIA INSPIRATION

Nyheter i arkivet:

Samuel West, psykolog och doktor i organsiationspsykologi, berättar om en genväg till hur vi kan göra för att känna oss lyckligare - redan idag!

Återhämtningsträning - Vad är återhämtning? Varför lägger man inte mer tid på återhämtning? Och viktigast av allt - hur tränar man på det? Det kan Henrik berätta! Se gärna videon i grupp med dina medarbetare! 

Den längsta studien om lycka:
Hur får man ett bra liv? Psykiatrikern Robert Waldinger delar slutsatser från sin studie som pågått i 75 år (från 2016).

FORSKNING

Lyckoforskning & Happy Economy modellen

Dr Samuel West, Psykolog, Doktor i organisationspsykologi, Lyckoforskare – ansvarig för Happy Economy lyckomodell

TRÄNING/FÖRDJUPNING

GOTT OM TID DEL 1:

Tiden och Livet

Anta att man kunde intala sig själv att man faktiskt HAR gott om tid – vad finns det då att vinna på att ha tillägnat sig den attityden och känslan jämfört med den gamla vanliga jag/vi hinner inte; jag/vi har så ont om tid.

GOTT OM TID DEL 2:

Tiden och arbetet

Snart välkomnar vi åter Bodil och då kommer vi att diskutera och arbeta med bl.a. ”Idé-givaren, planeraren och arbetaren”. Glöm inte era kortlekar, vi kommer att använda denna under träningen.

Återhämtning Del 1

Återhämtning är helt avgörande för hälsa och prestation. I del 1 lär vi oss vad återhämtning är, vilken typ vi behöver och skapar praktiska förutsättningar som blir användbart just för dig.

Återhämtning Del 2/Refill

Fokus ligger på att trigga igång din dagliga träning dvs HUR du ska få till din önskade förändring, med hjälp av övningar i vardagen som fungerar som vänliga påminnelser.

Föreläsning – Inspiration

I filmen får du ett litet smakprov på Happy Economy Introduktion, ett riktigt SAMTALSKALAS – som vi vet – ger både lycka och energi direkt.

Föreläsning – Motivation

Neuroledarskap med Jana Söderberg – Den ”gamla” hjärnan i välfärdslivet – om inte hjärnan behöver ”överleva” vad gör den då?