Här följer hela press-releasen

”Med Happy Economy ska vi skapa ännu större lycka bland lärare och elever”
Camilla Lind, rektor Procivitas Lund

Camilla Lind är undersköterskan som studerat medicin i Kina, startat ett bolag som både föreläsare och kinesisk läkare och som för fyra år sedan, med succé, etablerade gymnasieskolan Procivitas i Lund. Hon drivs av att med hjärta utveckla goda samhällsmedborgare och ett hållbart samhälle. Nu tar hon hjälp av Happy Economy för att ytterligare lyfta lycko-nivån bland lärare och elever på Procivitas i Lund.

  • Jag drivs av att driva förändring och utveckla människor och har gjort så hela mitt liv. I min roll som rektor har jag glädjen av att få arbeta tillsammans med fantastiska ungdomar och lärare. Att få vårt lag att må ännu bättre och göra lärare och elever lyckligare är en härlig uppgift för en rektor, berättar Camilla Lind, rektor på Procivitas i Lund.

2011 fick Camilla förtroendet att etablera gymnasieskolan Procivitas i Lund. Hon antog utmaningen och gjorde det med hjärtat i centrum. På sitt sätt. Efter starten 2014 är hon nu inne på sitt fjärde skolår och driver tillsammans med sina 32 kollegor en mycket uppskattad skola med 330 elever. Hennes gymnasium är ett av Lunds mest sökta och 2016 fick Camilla Academedias utmärkelse ”Årets kommunikatör” i Sverige. Ett kvitto på att hennes satsning på öppenhet och hjärta har gett resultat menar Camilla.

  •  Jag vill av att min personal ska må så bra som det bara är möjligt! Om vi som skola är öppna, skapar en trygg miljö där alla blir sedda och erbjuder bra pedagogik så mår alla bättre och blir lyckligare. Allt börjar med personalen och om harmoni råder i personalen sköljer det ner till eleverna och den goda cirkeln snurrar vidare. Lyckliga och snälla människor skapar goda resultat på alla plan, säger Camilla.

Satsar på Happy Economys program för ökad lycka
Våren 2018 har Camilla valt att lansera Happy Economys program till lärarkåren. Ytterst till nytta för eleverna. Under våren, sommaren och hösten ska Happy Economy mäta, följa och utveckla lyckan hos lärarna. Happy Economys Annelie Johansson och Samuel West kommer att leda det (evidensbaserade) programmet.

  • Lärarna tog emot nyheten om satsningen med glädje. Bara det en lyckoeffekt redan innan vi börjat, säger Camilla med ett skratt och fortsätter. Utöver att succesivt bygga ett ännu lyckligare och starkare lag ska vi särskilt mäta och höja lärarnas lycka under den tunga betygssättarperioden samt mäta elevernas ”F-nivåer” för att ännu bättre kunna hjälpa elever som kämpar särskilt hårt. Jag drivs starkt av att bidra till elevernas framtidstro och att de blir goda samhällsmedborgare som tar hand om mig när jag blir gammal. Jag är säker på att programmet kommer att bidra med massor, däribland ännu friskare och ännu mer engagerad personal, berättar Camilla.

 Happy Economys program pågår inledningsvis ett år men Camilla håller det för sannolikt att det fortsätter. Resan mot högre lycka är ingen quickfix utan ett långsiktigt arbete.

  • En sak är jag säker på. Att göra människor lyckligare är en klocksäker investering mot ökad framgång. Det säger sig självt att människor som mår bra, är trygga, sedda och stimulerade kommer att nå högre höjder tillsammans. Jag är stolt över att vara först ut med Happy Economys program och metodik och är säker på att det kommer göra Procivitas i Lund till en ännu bättre skola för lärare och elever.
Happy Login